Szűrés

Hírek

2021.10.14

Hogyan építsd be a harisnyát a hétköznapokba? :)

Nemrég volt egy nyereményjáték az instagram oldalunkon.

A játékban való részvétel feltétele az volt, hogy válaszoltatok nekünk a kérdésre, miszerint milyen alkalmakra viseltek harisnyát, és abból is melyik fajta nálatok a befutó. Combfix, klasszikus vagy netán a nagysikerű mintás harisnyák? Rengeteg válasz érkezett, amiért nagyon hálásak vagyunk Nektek! Szuper kis közösség kezd alakulni social platfromjainkon. :)

Na de! Rengeteg olyan választ kaptunk, hogy csak bulikra, vagy csak különleges alkalmakra viseltek harisnyát, mint például egy színház, vagy vacsora.

Bevallom őszintén, ezzel sokáig én is így voltam. Habár gyerekként gyakran hordtam harisnyát, felnőttként főként farmeros/nadrágos lány voltam, és számomra is csak alkalmanként létezett harisnyás öltözet. A hétköznapok során maradt a sokszor nagyon unalmasnak tűnő farmer és elegáns felsők világa. Lássuk be, ez elég hamar kimeríthető.

A HarisnyaPláza csapat női tagjaként és tulajdonosaként azonban rájöttem, mennyi lehetőség rejlik a harisnyákban. (Ha érdekel, hogyan jött létre az ötlet és hogyan jött létre ez a webshop, itt olvashatsz róla egy rövidke cikket. :)

Szóval amikor megszületett az ötlet, hogy ezzel foglalkozzak, azzal együtt az én stílusom is megváltozott.

Ezzel a cikkel szeretnék segíteni azoknak, akik hasonlóan unják már a megszokott farmer-felső kombót, és leváltanák egy izgalmas, változatos megjelenésre azt.

Szerintem egy ízléses harisnya csodás kiegészítője lehet a szürke hétköznapoknak, és nem elhanyagolható az a tény, hogy mennyivel kényelmesebb, egészségesebb a bőr számára, mint egy szoros, testhez simuló nadrág. (A szoros nadrágok, farmerek sajnos hozzájárulnak a bőr rossz vérkeringésésez, ezáltal a visszér és narancsbőr kialakulásához is.)

Mivel a harisnya önmagában lehet mintás, egyedi, vagy akár egy igazi klasszikus, így minden nap csinosnak érezhetjük magunkat tőlük. 

Saját tapasztalat alapján mondom, hogy a siker nem marad el. :)

Én személy szerint ha tehetem, turkálóban vásárolok. Ezzel nem csak a környezetre mért hatásomat csökkentem, hanem igazán egyedi darabokra is szert tehetek. Például a Corvin közben lévő Cream- használt ruha üzletben maximum 1990 ft.-ért vehetsz mindenféle különleges szokynyát, blúzt. Ha azt vesszük, hogy veszel pár alapdarabot a saját méretednek megfelőlen, és mellé pár mintás harisnyát, akkor máris egy csomó féle képpen kombinálhatod a megjelenésed. Amikor extra különleges szokynyát, vagy ruhát viselek, esetleg mintás ruházatot, olyankor a sima klasszikus harisnyákat veszem fel hozzájuk, egy letisztult egyszínű, vagy akár élénk színű felsővel. Ezáltal nem lesz túl sok a harisnya és ruha együtt, mégis az összképp látványos marad.

Ha azonban olyan ruhához van kedvem, ami egyszínű, letisztult, vagy önmagában a szoknya sem túl különleges, akkor jönnek szóba nálam a trendi, különlegesebb darabok, mint például egy combfix mintás darab, vagy elegáns mintázatú harisnya. Ilyenkor a szoknya snasszságát kiegészíti a harisnya mintája, és máris minden tekintet rád szegeződik. És higyjétek el, legtöbbször a lányok jegyzik meg, hogy Te milyen csinos vagy már megint. Ez pedig jó érzés, hiszen tudjuk, a nők egymás legnagyobb kritikusai. :)

      

Aggodalmak: 

Neked is fejtörést okoz az online vásárlás? Zavar, hogy nem tudod felpróbálni a termékeket? Segítünk!
Habár felpróbálni nálunk sem lehet, a legtöbb esetben az is elég, ha tudod a magasságod és súlyod. Ha pedig teljesen biztosra szeretnél menni, mérd meg comb és csípő átmérőd, mert úgy garantáltan nem nyúlhatsz mellé. Nálunk minden termék alatt megtalálod a hozzá kapcsolódó mérettáblázatot, ezzel segítve Vásárlóinknak a helyes méretválasztásban.
Ha ezen felül mégis tanácsra volna szükséged, vedd fel velünk a kapcsolatot, és válaszolunk amint tudunk. ????????
A vásárlás menetén kívül aggodalmat kelthet még az is, hogy mi lesz, ha beáll a hűvösebb idő. Abban az esetben hogy oldja meg az ember az extravagáns megjelenést úgy, hogy közben nem vacognak a fogai?
Mi erre is kínálunk pár megoldást. Őszi és téli kollekciónk képviselői a pamut és thermo harisnyák.
Tipp: Hogy hangulatba kerüljek, ősszel előfordul, hogy csak a színeket kombinálom, legyen szó körmökről, ágyneműről, lakásdekorációról, de ide tartozván a harisnyákról is. Vannak olyan egyszínű termékeink, amelyek attól különlegesek, hogy az ősz jegyében képesek pompázni, például a Gatta nagymárka Rosalia nevű terméke. Ha bevállalsz egy különlegesebb színt harisnya formájában, megint csak elég lesz egy letisztult ruházat, és nem is kell energiát fordítanod az öltözködés többi részére, hiszen bőven elég lesz a jól bevált szoknyád, ami minden helyzetben kisegít téged. Az összkép ismét izgalmas lesz, és alig kellett belefektetned egy kis energiát.

És akkor végezetül pár fotó az én hétköznapjaimról, amiket insta oldalunkon láthattok, ha követtek bennünket. :)

Kedves Olvasóink, Kedves Vásárlóink!

Remélem, hogy ezel a mini cikkel tudtam segíteni azoknak, akik már tényleg unják a hétközanapok adta lehetőségeket, és úgy érzik feldobnák a szürke napokat egy kis extrával. :)

Kellemes nézelődést! :)

Írta: P. Nikolett (HarisnyaPláza)

2020.10.24

S.O.S. harisnyatippek

Mit tehetünk, ha megtörtént a baj?

Rengeteg mende-monda terjeng a nők körében, és mindenki más fortélyát ismeri a harisnya átmeneti "szervízelésének". Összeszedtem pár tippet, hogy mivel lehet segíteni egy harisnya szakadásán akkor, ha még nem szeretnénk kidobni.

1.) Körömlakk

Az első és legismertebb praktikának mondható a körömlakk. Szerintem ezzel nem mondtam újat, ezt már mindenki ismeri és hallotta vagy az anyukájától, vagy a nagyitól. :)

Ennek a módszernek lényege, hogy a felszaladt szálakból álló részt picit kifeszítjük, és átlátszó körömlakkal lekenjük. Ámeneti, de hatásos.

2.) Hajlakk

Ugyanez a módszer ismert hajlakkal kivitelezve.

3.) Frigó

Szintén sok oldalon jelen van az úgyneveztt fagyasztós módszer. Ezt csak zárójelben tenném ide, mert számomra nagyon furcsa megoldásnak tűnik ez, és én még sosem próbáltam. Az én fejemben kettős gondolatok vannak ezzel kapcsolatban. Például az anyag, nem pont, hogy jobban igénybe lesz véve azzal, hogy először jól megfagyasztom, hiszen akkor olyan törékeny lesz bármilyen anyag, majd meleg radiátoron kiolvasztom, és melegítem?  Hát fura, ugyanakkor, ha más oldalról közelítem meg, lehet hogy ettől erősödik a szálak rugalmassága, hiszen ami pontosan történik vele az a zsugorodás, megnyúlás. Én még nem mertem kipróbálni, de akinek van kedve próbálja ki. Lehet, hogy majd egy menthetetlen darabbal én is megpróbálkozom.

Szóval a módszer lényege, hogy amikor megvesszük a terméket, jól beáztatjuk, bezacskózzuk, majd egy éjszakára betesszük a fagyasztóba. Reggel kivesszük, és a radiátoron olvasztjuk/melegítjük.

Ha valaki kipóbálná, szóljon mindenképp! :)

4.) Varrás

Nem tudom, ez kinek jutott már eszébe, ezt sehol sem olvastam még. Pedig ha belegondolunk, miért is ne? Ezek is ugyanolyan szálak, mint bármely más ruhadarabé, csak sokkal vékonyabbak és sérülékenyebbek. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem működőképes módszer. Természetesen a nyoma látszódni fog, azonban szerintem mégsem annyira zavaró egy szolíd, pici fekete csík. Én csak ezt szoktam alkalmazni, nyilván ezzel az a baki, hogy tű és cérna nem mindig van az embernél. Én azt mondom egy kis darab fekete cérnát és tűt még mindig egyszerűbb magunkkal vinni, mint egy váltó harisnyát. :)

Vagy, akár a következő ötlet is lehet egy bevált praktika! :D

Írta: P. Nikolett (HarisnyaPláza)

2020.09.23

Sokszor felmerül a kérdés, mégis hogyan kell bánni egy olyan finom és érzékeny ruhadarabbal,

mint a harisnya, valamint hogyan lesz tartós, többször viselhető egy termék. :)


Nos, a harisnya tartósságának több alapköve is van.

Nem elég, helyesen gondozni, viselni is tudni kell annak érdekében, hogy a minőségromlást elkerüljük.

Nagyon fontos, hogy a számunkra megfelelő méretet viseljük, hiszen az anyag terhelhetőségén sokat javít, ha például nem feszül túlzottan, így nem is feltétlenül szakad azonnal, amint beleakadunk valamibe. Ehhez segítségként tudom javasolni a GYAKORI KÉRDÉSEK fül alatt található mérettáblázatok menüpontunkat.

Tehát a fő nehézség, amit minden nő ismer, a harisnya viselése. Elég egy szálkásabb pad/szék, egy cica vagy kutyakarom, és máris kész a baj. :)


Én azt javaslom, akinek cicája, vagy kutyája van, már alapból üvegszálakkal megerősített termékeket vásároljon, hiszen ez a fajta termék egy sokkal ellenállóbb anyagból készül. Ezt az úgynevezett LYCRA minőségjelzőt megtaláljátok az összes ilyen termék csomagolásán, általában a jobb alsó sarokban.

A harisnyaviselés legnehezebb része maga a felvétel. Mindig mondom, ha ezt túléli egy termék, akkor minden mást is kibír majd. Persze nem mindegy a technikája sem.

 Jöjjön hát a harisnyafelvétel csínja bínja.

Fontos odafigyelni a körmökre, kezekre, hogy azok mindig ápoltak, és hidratáltak legyenek. Elég egy szálka a kiszáradt kézfejen, vagy egy picit berepedt köröm, és vége is az ujonnan vásárolt csodatermékünknek, amibe oly szerelmesek lettünk, rögtön, ahogy megláttuk. :) Velem is előfordult már, hogy az első felvételnél végigszaladt a szem. Mára kialakult a tökéletes módszerem, ami hatékonynak bizonyul. Amikor bebújtatom a kezem, hogy felszedjem rá a harisnyát, akkor ökölbe hajtom az ujjaimat, így a körmeim nem tudják kiszakítani az anyagot. Ezután már csak végig kell simítanom a lábaimon a terméket, ezt pedig az ujjbegyeimmel tudom megtenni, anélkül, hogy a körmöm hozzá érne. Nekem ez a módszer bevált.

Az utolsó alapköve a harisnya gondozásának a mosás, tárolás. Nem elhanyagolható, fontos téma, hiszen ezek a vékony ruhadarabok könnyen tudnak nyúlni, arról nem is beszélve, mikor kiveszel egy összegabalyodott, csomós ruhaköteget a gépből, majd mint a fülhallgatód, órákon át próbálod kibogózni. Ismerős? :) Na ezt lehet elkerülni egy mosóháló/mosózsák segítségével. A termékek normál mosáson, maximum 40 fokon moshatóak ebben a zsákban, így nem akadnak bele semmibe, és nem fognak rongálódni sem. Ha vége a mosásnak szépen kirázzuk, kiteregetjük, összehajtjuk, vagy éppen felakasztjuk őket attól függően, hogy kinek mi a bevált kis rutinja.

Remélem tudtam segíteni, ha van bármi, amivel kiegészítenéd, írj nekem, hogy segíteni tudjuk egymást tippekkel! :)

Egy vásárlónk már ki is egészítette a bejegyzést a saját tippjével, ezúton is köszönjük! :)

"Vásárlás után első dolgom, hogy hideg vízben kb. 10-15 percig áztatom, majd jól átnyomkodom a harisnyákat. Nem tudja a vásárló, hogy mennyi ideig állt a boltok polcain a termék, viszont az áztatás után a szálak felfrissülnek és rugalmasabbak lesznek. A vizet jó erősen kinyomkodjuk belőlük, de nem csavarjuk, s a végén törülközőbe téve is meg nyomkodjuk, hogy az a maradék vizet felszívja. Ezután jön a teregetés, fontos, hogy nem napon, és nem is fűtőtesten, mert az roncsolja a szálakat. Ha valakinek méret problémája lenne, akkor vizesen nyugodtan meg lehet húgzálni a harisnyákat, mert ebben az állapotban jobban nyúlnak, és utána kényelmessebbek lesznek."

Írta: P. Nikolett (HarisnyaPláza)

TOP termékek

Szavazás

Hogy érzed, mennyire komfortos a PUSH UP termékünk?

ÜDVÖZÖLJÜK WEBSHOPUNKBAN! :)

Prémium termékek garantát 1-3 napon belüli kiszállítással!

BIKINI COMFORT bugyi, beige M

BIKINI COMFORT bugyi, beige M
-10%
BIKINI COMFORT bugyi, beige M

 

Gyártó: Gatta - Mérettáblázat

Bővebben
Raktáron
3 670 Ft 
3 302 Ft
A vásárlás után járó pontok: 83 Ft
Részletek
Formához igazodó kényelmes fehérnemű viselet.

Megjegyzés: Webáruházunk készlete a beérkező rendelések miatt 24 óránként frissül. Ritkán előfordulhat, hogy olyan terméket tesz a kosarába, amely már elfogyott raktárkészletünkből, és beszerezni sem tudjuk! Ebben az esetben mindig felvesszük vásárlóinkkal a kapcsolatot!

Adatok
Szín
beige
Méret
M
Szín
bézs
Vastagság
0
Méret
M
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!